Eperkrémes szeletek
- 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 60 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 600 g eper megmosva
- 7 lap zselatin
- 80 g porcukor
- 250 g tejföl
- 250 ml tejszín habbá verve
- 1 citrom leve
- porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, felezzük el, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
A tésztalapokat helyezzük sütőpapírral együtt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük meg.
-
Lépés 4
A tésztalapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 5
A krémhez a zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe.
-
Lépés 6
Az eperszemek negyedrészét vágjuk 5 mm széles szeletekre. A maradék epret keverjük össze a porcukorral, pürésítsük, majd adjuk hozzá a tejfölhöz.
-
Lépés 7
A citromlevet melegítsük fel, a zselatint nyomkodjuk ki, és keverjük a felmelegített citromléhez, majd keverjük az eperpüréhez (sűrű legyen a krém) és óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínhabot.
-
Lépés 8
Az egyik tésztalapot helyezzük deszkára, és tegyük rá egy megfelelő méretű sütőforma keretét (ha kisebb a keret, mint a tészta, a tésztát vágjuk a keret méretére).
-
Lépés 9
A krém felét töltsük a tésztalapra, erre fektessük a felszeletelt eperszemeket, majd kenjük rá a maradék krémet. Erre helyezzük a másik tésztalapot, és a süteményt 4 órára tegyük hűtőszekrénybe.
-
Lépés 10
A keretet távolítsuk el, szeletelje fel a krémest, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Az eperkrémest friss eperszemekkel díszítsük!