Eperkrémes szeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 60 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, felezzük el, és villával szurkáljuk meg.

  3. Lépés 3

    A tésztalapokat helyezzük sütőpapírral együtt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük meg.

  4. Lépés 4

    A tésztalapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

  5. Lépés 5

    A krémhez a zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe.

  6. Lépés 6

    Az eperszemek negyedrészét vágjuk 5 mm széles szeletekre. A maradék epret keverjük össze a porcukorral, pürésítsük, majd adjuk hozzá a tejfölhöz.

  7. Lépés 7

    A citromlevet melegítsük fel, a zselatint nyomkodjuk ki, és keverjük a felmelegített citromléhez, majd keverjük az eperpüréhez (sűrű legyen a krém) és óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínhabot.

  8. Lépés 8

    Az egyik tésztalapot helyezzük deszkára, és tegyük rá egy megfelelő méretű sütőforma keretét (ha kisebb a keret, mint a tészta, a tésztát vágjuk a keret méretére).

  9. Lépés 9

    A krém felét töltsük a tésztalapra, erre fektessük a felszeletelt eperszemeket, majd kenjük rá a maradék krémet. Erre helyezzük a másik tésztalapot, és a süteményt 4 órára tegyük hűtőszekrénybe.

  10. Lépés 10

    A keretet távolítsuk el, szeletelje fel a krémest, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Az eperkrémest friss eperszemekkel díszítsük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!