Leveles tészta korongok vaníliakrémmel és eperrel
- 10-15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25-30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 30 koronghoz:
- 2 cs Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 15 g vaníliás puding
- 1/4 l tej
- 4 ek kristálycukor
- 2 levél zselatin
- Kevés rum
- 250 g tejszínhab
- eper
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vaníliakrémhez a pudingport kevés tejjel keverjük el. A maradék tejet a cukorral főzzük fel, adjuk hozzá a tejjel elkevert pudingport, és még egyszer főzzük fel. A zselatint és a rumot adjuk hozzá, és hagyjuk hűlni a krémet.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggassunk belőle. Villával szurkáljuk meg a tésztát.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10-15 perc alatt süssük aranysárgára, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 5
A vaníliakrémet kenjük rá a kihűlt tésztákra, majd helyezzünk rá eperdarabokat.
A krémet tálalás előtt néhány órával feltétlenül készítsük el, hogy megfelelő állagot kapjon. Akár előző este is elkészítheti.