Hagymás holdacskák leveles tésztából
- kb. 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 30 holdacskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 400 g hagyma finomra vágva
- 20 g vaj
- 125 g tejföl
- 1 tojás
- 5 ek ementáli sajt reszelve
- 2 ek petrezselyem finomra aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát vajon pirítsuk üvegesre és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tejfölt keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojást, a sajtot, petrezselymet, fűszereket és a pirított hagymát. Az egészet még egyszer jól keverjük össze.
-
Lépés 4
A tésztát egyenesen a tepsibe tekerjük ki, és nagy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
-
Lépés 5
Minden körbe rakjon egy teáskanálnyi tölteléket. A tészta széleket kevés vízzel kenjük be, hajtsuk össze, és jól nyomkodjuk össze úgy, hogy félhold alakú táskákat kapjunk.
-
Lépés 6
A félholdakat a felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Gyorsan elkészíthető reggeli, tízórai, de elvihetjük magunkkal piknikezéshez is, mint harapnivaló!