VIDEÓVAL! – Grill bébi csirkék zöldfűszerekkel, burgonyás rétessel
- kb. 30 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 400 g burgonya főzve és kockákra vágva
- 1 markényi metélőhagyma finomra vágva
- 100 g füstölt szalonna felkockázva
- 3 ek petrezselyemzöld aprítva
- 200 g tepertő
- 4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 3 tojás
- 1 tk kömény
- 1 csokor friss bazsalikom aprítva
- 1/4 l tejföl
- Só, bors ízlés szerint
- Kevés vaj a kenéshez
A csirkéhez:
- 4 db bébi csirke
- 4-5 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 szál friss rozmaring aprítva
- 1 csokor friss bazsalikom aprítva
- 4 ek olívaolaj
- Só, bors ízlés szerint
- A recept elkészítését videón is megtekintheti!
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A metélőhagymát és a szalonnát pirítsuk meg, a tepertőt, petrezselymet és a fokhagymát keverjük össze a burgonyával. Köménnyel, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. A tejfölt keverjük simára, adjuk a burgonyához és negyed órát pihentessük.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, tölteléket vigyük fel a tészta közepére, a tésztaszéleket hajtsuk a töltelékre, majd olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.
-
Lépés 5
Két kis tálba öntsünk olívaolajat, majd mindkettőbe tegyünk az összezúzott fokhagymából.
-
Lépés 6
Az egyik tálba keverjük bele az apróra összevágott rozmaringot, a másikba az apróra összevágott bazsalikomot. Mindkettőbe daráljunk borsot, majd jól keverjük össze.
-
Lépés 7
A bébi csirkéket kívül és belül sózzuk meg, majd két csirkét a bazsalikomos, a másik kettőt a rozmaringos keverékkel kenjük be alaposan.
-
Lépés 8
A befűszerezett csirkéket tegyük egy tepsibe, csorgassuk meg olívaolajjal, majd forró sütőben kb. 1 óra alatt süssük pirosra.
-
Lépés 9
Ha elkészült, adagonként egy darabot tegyünk tányérra, és pár szelet burgonyás-szalonnás rétessel tálaljuk.
Ha lehetőségünk van rá, a csirkét szabadban, a grillen készítsük el, úgy még finomabb lesz!
Köszönjük szépen Kaldeneker György receptjét!