Rácsos rétes brokkolival és sonkával
- 25 - 30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 550 g brokkoli főzve. darabolva
- 100 g sonka vagy szalonna csíkokra vágva
- 100 g ementáli sajt reszelve
- 125 g krémtejszín
- 1 tojás
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
- Fél citrom leve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A brokkolit sós vízben citromlével kb. 1 percig főzzük, jól csepegtessük le és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A krémtejszínt tojással és fűszerekkel jól keverjük ki, a szalonna és sajt 2/3 részét adjuk hozzá, és a brokkolival keverjük össze.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. Hosszában vágjunk le róla egy 10 cm széles csíkot. Ezt a keskeny csíkot tésztarácsozóval gurítsuk át.
-
Lépés 5
A szélesebb tésztára halmozzuk a tölteléket, erre tegyünk a szalonna és sajt maradékát, a széleket pedig kenjük meg tojással.
-
Lépés 6
A rácsozott tésztát húzzuk szét, fektessük a töltelékre, a széleket jól nyomkodjuk le.
-
Lépés 7
A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, a rácsot kenjük meg felvert tojással, és előmelegített sütőben középső sínen, kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha nincs tésztarácsozónk, egyszerűen vágjunk csíkokat a tésztából, a csíkokat rácsszerűen helyezzük a töltelékre.