VIDEÓVAL! – Zöldséges galambrétes levessel
- 30-35 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 4 db galamb
- 2 szál sárgarépa darabolva
- Fél zellergumó darabolva
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-8 szem egészbors
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 3 szál újrépa vékony csíkra vágva
- 1 db cukkini vékony csíkra vágva
- 3 szál angol zeller vékony csíkra vágva
- 1 csokor metélőhagyma aprítva
- Fél db póréhagyma felkarikázva
- 2 dl tejszín
- Só, bors ízlés szerint
- 1 csokor bazsalikomlevél aprítva
- 1 tojás
- Fél marék Szezámmag
- 1 ek vaj
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 tojás sárgája
- A recept elkészítését videón is megtekintheti!
A zöldséges töltelékhez:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A galambokból főzzön levest. A megmosott galambokat tegyük egy fazékba, engedjünk rá annyi hideg vizet, hogy bőségesen ellepje. Tegyük fel a tűzre, majd amikor kezd forrni, a tetejére feljövő habot szedjük le.
-
Lépés 3
Zöldségezzük be, fűszerezzük egész borssal, sózzuk, és kis lángon főzzük két órán keresztül, majd szűrjük le. A levest a vele főtt zöldségekkel és kifőzött tésztával tálaljuk.
-
Lépés 4
A megfőtt galambokról szedjük le a húst és tépkedjük kis darabokra.
-
Lépés 5
A sárgarépát, zellerszárat és cukkinit vágjuk vékony csíkokra.
-
Lépés 6
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, majd pár percig hevítsük. Adjuk hozzá a felcsíkozott zöldségeket és pár percig pároljuk, majd öntsük rá a tejszínt, fűszerezzük darált borssal, összevágott bazsalikomlevelekkel, sózzuk, majd forraljuk pár percig.
-
Lépés 7
Tegyük hozzá a felkarikázott póréhagymát és a megfőzött galambhúst. Szórjuk rá az összevágott metélőhagymát, majd az egészet jól keverjük össze.
-
Lépés 8
A vajas leveles tésztát hajtsuk szét, halmozzunk rá a húsos töltelékből, és hajtsuk fel a tésztát a töltelékre.
-
Lépés 9
A tetejét kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal, majd előmelegített sütőben sütőben 180 fokon kb. 30 - 35 perc alatt süssük szép pirosra.
Ha elkészült, vágjuk fel ferde szeletekre és ropogós salátalevelekkel kínáljuk.
Köszönjük szépen Kaldeneker György receptjét!