Diós párnák
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 165 °C
- 145 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 párnához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 250 g dió darálva
- 70 g kristálycukor
- 1/8 l tej
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 cs. vaníliáscukor
- 100 g mazsola
- 1 tojás a kenéshez
- 12 fél dió a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 165 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darált diót, kristálycukrot, vaníliáscukrot, tejet, fahéjat és mazsolát keverjük össze.
-
Lépés 3
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk 8 x 8 cm-es négyzetekre. A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
A diós tölteléket halmozzuk a négyzetek közepére, majd a tésztát hajtsuk félbe. Felvert tojással kenjük meg, és tegyünk rá egy-egy fél diót. A tészta 3 szélét késsel vagdossuk be.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 6
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tipp
Diós helyett mogyorósat is készíthetünk, próbáljuk ki mindkét fajtát!