Gesztenyés rolád
- 10-15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 db roládhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 cs. gesztenyemassza mélyhűtőtt
- 12,5 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tábla tortabevonó
- 1 ek olaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában vágjuk fel 2,5 cm széles csíkokra, és tekerjük fel roládformára.
-
Lépés 3
A roládokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és kb. 10 -15 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 4
A tésztát langyos állapotban óvatosan húzzuk le a formákról.
-
Lépés 5
A gesztenyemasszát, margarint és porcukrot keverjük krémesre, majd töltsük meg vele a roládokat.
-
Lépés 6
A tortabevonót gőz felett olvasszuk fel, keverjük hozzá az olajat, és ezzel a csokimázzal díszítsük a roládokat.
Minél magasabb kakaótartalmú tortabevonót használunk, annál finomabb lesz a roládunk!
Köszönjük szépen Kovácsné Anikó receptjét!