Linzerszeletek musttal
0 Bewertungen
- kb. 35 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- Alma- vagy sárgabaracklekvár
- 250 ml édes must
- 2 db alma hámozva, 1 cm vastagságú szeletekre vágva
- 3/4 cs vaníliás pudingpor
- 2 tk rum (ízlés szerint)
- 1 cs. vaníliás cukor
- Csipet fahéj őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az édes must felét keverjük simára a vaníliás pudingporral, a maradék mustot főzzük fel, majd keverjük hozzá a pudingos masszát, rumot és fahéjat, végül adjuk hozzá az almát. Kicsit hagyjuk hűlni - egy krémes állagú masszát kapunk.
-
Lépés 3
A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a tepsire, villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 4
A tésztát előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük elő, majd kenjük meg alma- vagy baracklekvárral.
-
Lépés 5
Kenjük rá a kihűlt masszát is, és süssük készre.
Tipp
Ha nincs mustunk, helyettesíthetjük almalével is, ebben az esetben használunk 100%-osat!