Rebarbaratorta zabpehellyel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30 - 35 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 6 db 10 cm átmérőjű sütőformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 400 g rebarbara meghámozva, darabolva
  • 5 babapiskóta elmorzsolva
  • 50 g kristálycukor
  • vaj a formák kenéséhez
  • 60 g liszt
  • 2 ek finom zabpehely
  • 401 g kristálycukor
  • 75 g hideg vaj
  • 1 tk narancshéj reszelve
  • Szegfűbors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A rebarbarát hámozzuk meg, a végeit vágjuk le és vágjuk kb. 1 cm széles darabokra.

  3. Lépés 3

    A morzsához keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, kristálycukrot, 1 csipet szegfűborsot és a reszelt narancshéjat. Adjuk hozzá a vajat, kézzel gyúrjuk össze, majd tegyük hűvös helyre.

  4. Lépés 4

    A sütőformákat olvasztott vajjal kenjük ki, és mindegyiket béleljük ki a linzertésztával. a széleket vágjuk le.

  5. Lépés 5

    A piskótamorzsát hintsük a tésztára, majd halmozzuk rá a rebarbara darabokat. Kristálycukorral szórjuk meg, és az elkészített morzsát is tegyük a töltelékre.

  6. Lépés 6

    A tortácskákat előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Rebarbara helyett más szezonális gyümölccsel is próbáljuk ki a receptet, hiszen a természet kincstára mindig kínál valami finomságot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!