Málnatorta
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 2 db citrom leve
- 1 db narancs leve
- 250 g krémtejszín
- 100 g porcukor
- 3 tojás
- 2 tojás sárgája
- 1 csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- 300 g málna
A díszítéshez:
- 2 ek jégcukor
- 5 mentalevél
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és helyezzük 24 cm átmérőjű, kivajazott sütőformába, jól nyomkodjuk bele.
-
Lépés 3
A krémtejszínt, porcukrot, tojást, tojássárgáját, sót és vaníliáscukrot keverjük krémesre, és a masszát öntsük a tésztára.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük, amíg a massza megszilárdul. A tortát vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 5
Az előkészített málnát halmozzuk a tortára.
Tipp
A málna helyett más gyümölccsel is érdemes kipróbálni a receptet.
A díszítéshez: a jégcukrot és néhány mentalevelet aprítsunk össze mixerrel, és ezzel kínáljuk a tortát.