Hesseni hagymás pizza
0 Bewertungen
- 20 - 30 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2-4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g szalonna felkockázva
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 kg póréhagyma aprítva
- 250 g krémtejszín
- 4 tojás
- Só, bors ízlés szerint
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a tésztaszéleket hajtsuk fel, hogy a massza ne folyhasson ki.
-
Lépés 3
A tojást verjük fel, keverjük hozzá a krémtejszínt és a hagymát, fűszerezzük, és öntsük a pizzatésztára.
-
Lépés 4
A zsemlemorzsával összekevert szalonnakockákat szórjuk a hagymás masszára.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 20 - 30 perc alatt süssük készre.
Tipp
Húsosabb szalonnát válasszunk a pizzánkra, hogy még finomabb legyen!