Pizza Napoletana
- 20-25 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2-4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 gA feltéthez:
- 2 fej fehér hagyma vékonyra karikázva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 ek olívaolaj
- 2 paradicsomkonzerv darabolt
- só
- 1 tk cukor
- 6 bazsalikomág levelei csíkokra vágva
- 15 dkg nem túl érett gouda sajt reszelve
- 25 dkg mozarella sajt keskeny szeletekre vágva
- 15 dkg fekete olajbogyó kimagozva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a hagymát tisztítsuk meg és vékonyan karikázzuk fel. A fokhagymagerezdeket is tisztítsuk meg, aprítsuk fel.
-
Lépés 3
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és a kétféle hagymát pároljuk üvegesre.
-
Lépés 4
Adjuk hozzá a paradicsomot, cukorral, sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 5
A mártást közepes lángon 5 perc alatt sűrítsük be, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 6
A bazsalikomleveleket csipkedjük le a szárakról, vágjuk széles csíkokra, majd keverjük a mártásba.
-
Lépés 7
A gouda sajtot reszeljük le, és szórjuk a pizzatésztára.
-
Lépés 8
A mártást kenjük a pizzára. A mozarellát vágjuk keskeny szeletekre, és rendezzük el a mártáson. Az olajbogyót halmozzuk a pizza tetejére.
-
Lépés 9
Előmelegített sütőben 20-25 percig süssük készre.
Kínáljunk hozzá fehér bort és friss mediterrán salátát!