Calzone
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 2 db Calzonéhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2-3 ek paradicsomszósz
Töltelékhez ízlés szerint:
- 6-8 db koktélparadicsom felezve
- 15 dkg sonka felvágva
- 1 cs Feta vagy mozzarella kockára vágva
- gomba darabolva
- 10 db fekete olivabogyó
- 1 db paprika darabolva
- Fél fej hagyma karikázva
- Oregánó, petrezselyem, bazsalikom aprítva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, majd fektessünk a tésztára egy kb. 18 cm átmérőjű tányért, és vágjunk a tésztából két kört.
-
Lépés 3
A tölteléket tegyük a pizzalap egyik felére, majd a tésztát hajtsuk a töltelékre. A tésztaszéleket jól nyomkodjuk össze.
-
Lépés 4
A calzonét helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Ha sütés előtt kevés liszttel megszórjuk, szebb lesz a kész Calzone felülete.