Pizzás csiga
- 10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 5 db újhagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 ek olívaolaj
- 30 g szárított paradicsom finomra aprítva
- 400 g pizzasajt vagy juhsajt reszelve
- friss oregánó aprítva
- Fél köteg friss koriander apróra vágva
- 5 db paradicsom apróra vágva
- Kevés balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- 2 db újhagyma csíkokra vágva
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olívaolajat hevítsük fel, pirítsuk át az újhagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, könnyedén keverjük át. Paradicsomot és oregánot adjunk hozzá, keverjük meg, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a széleket lisztezett ujjal könnyedén nyomkodjuk meg.
-
Lépés 4
A tésztát a töltelékkel kenjük meg és szórjuk rá a pizzasajtot. Lisztes kézzel tekerjük fel, és vágjuk 2 cm vastag szeletekre.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben 10 percig süssük.
-
Lépés 6
A paradicsomokat vágjuk félbe, magozzuk ki, vágjuk apróra, az újhagymát vágjuk fel csíkokra, csipegessük le a koriandert.
-
Lépés 7
A hozzávalókat keverjük össze, balzsamecettel, olívaolajjal, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük, és ezzel tálaljuk a pizzacsigákat.
A pizzaszószt koriander helyett friss aprított bazsalikommal is elkészíthetjük az olasz ízvilágnak megfelelően!