Mini quiche szalonnával és hagymával
0 Bewertungen
- 10 - 15 perc
- 175º C
- 155º C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 25 cm átmérőjű sütőformához, vagy 6 db 10 cm átmérőjű kis sütőformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g krémtejszín (Creme Fraiche)
- 125 g főzőtejszín
- 2 tojás sárgája
- 2 kis fej hagyma szeletekre vágva
- 1 ek olívaolaj
- 50 g szalonna csíkokra vágva
- Só, bors, szerecsendió
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olívaolajat hevítsük fel, és a hagymát pirítsuk meg.
-
Lépés 3
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a formát kenjük ki olajjal, a pizzatésztát sütőpapír nélkül helyezzük bele.
-
Lépés 4
A hagymát és szalonnát halmozzuk a tésztára.
-
Lépés 5
A krémtejszínt a tojássárgájával és főzőtejszínnel keverjük simára, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és öntsük a szalonna és hagyma fölé.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 10 - 15 perc süssük készre.
Tipp
Friss bazsalikom levelekkel vagy rukkolával díszítsük és kínáljuk!