Pizzarudak ketchuppal
- 12-15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 rudacskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 1 tk. szárított oregánó morzsolva
A mártáshoz:
- 1 dl ketchup
- 1 cs. petrezselyem aprítva
- 1 tk. pizza fűszer
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A Tante Fanny friss pizza tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk ujjnyi vastag csíkokra.
-
Lépés 3
A fokhagymát hámozzuk meg, a petrezselymet vágjuk apróra.
-
Lépés 4
Egy kanál olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, a fokhagymát futtassuk meg, és a tésztacsíkok mindegyik felét süssük pirosra.
-
Lépés 5
A ropogós rudakat borítsuk tálra, még melegen hintsük meg sóval, oregánóval, majd ugyanígy a maradék olajon süssük meg a többi tésztacsíkot.
-
Lépés 6
A mártáshoz a ketchupot keverjük el a pizza fűszerrel és a petrezselyemmel, a ropogós pizza rudacskákhoz kínáljuk mártogatónak.
Kechupos mártogatós helyett készíthetünk zöldfűszeres joghurtos mártogatóst is, mindegyikkel nagyon finom!