Spenótos mozzarellás pizzaszeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 350 g fagyasztott spenót felengedve
  • 250 g mozzarella (2 cs.) felkockázva
  • 1 fej hagyma aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma aprítva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 30 g fenyőmag
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Kevés olívaolajat hevítsünk fel, a hagymát és a fokhagymát közepes tűzön pároljuk, adjuk hozzá a spenótot, rövid ideig pároljuk együtt, kicsit sózzuk és borssal ízesítsük.

  3. Lépés 3

    A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk négy egyforma széles szeletre, a széleket kicsit húzkodjuk fel.

  4. Lépés 4

    A tésztaszeleteket rakjuk meg spenóttal és mozzarellával, szórjuk rá a fenyőmagot, kicsit fűszerezzük és olívaolajjal locsoljuk meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre.

Tipp

Mozzarella helyett használhatunk ricottát vagy fetát is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!