Spenótos mozzarellás pizzaszeletek
0 Bewertungen
- kb. 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 350 g fagyasztott spenót felengedve
- 250 g mozzarella (2 cs.) felkockázva
- 1 fej hagyma aprítva
- 4 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 30 g fenyőmag
- olívaolaj
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Kevés olívaolajat hevítsünk fel, a hagymát és a fokhagymát közepes tűzön pároljuk, adjuk hozzá a spenótot, rövid ideig pároljuk együtt, kicsit sózzuk és borssal ízesítsük.
-
Lépés 3
A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk négy egyforma széles szeletre, a széleket kicsit húzkodjuk fel.
-
Lépés 4
A tésztaszeleteket rakjuk meg spenóttal és mozzarellával, szórjuk rá a fenyőmagot, kicsit fűszerezzük és olívaolajjal locsoljuk meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tipp
Mozzarella helyett használhatunk ricottát vagy fetát is!