Tonhalas minipizza

Tonhalas minipizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20-25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 10 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 6 szardellafilé
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 ek kapor
  • 1 csomó petrezselyem aprítva
  • 5 dkg fekete olivabogyó magozva
  • 20 dkg tonhal a saját levében, összetörve villával
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Mossuk le a szardellafiléket, majd csepegtessük le és vágjuk finomra.

  3. Lépés 3

    A fokhagymát nyomjuk össze és adjuk hozzá. Vágjuk össze a petrezselymet és a kaprot.

  4. Lépés 4

    Az olívabogyót magozzuk ki, és vágjuk apróra.

  5. Lépés 5

    A tonhalat csöpögtessük le és törjük össze egy villával. Az olajjal és a maradék hozzávalókkal keverjük simára, borssal és citromlével ízesítsük.

  6. Lépés 6

    A pizza tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk kis négyzetekre, és a krémet kenjük el rajta.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben alsó sínen 20-25 perc alatt süssük készre.

Tipp

A minipizzát egy szelet citrommal és petrezselyemlevéllel díszíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!