VIDEÓVAL! – Kapros vaddisznóleves rozmaringos pizzalepénnyel
- 10-15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 50 dkg vaddisznó lapocka kis kockára felvágva
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 szál sárgarépa felkarikázva
- 1 fej karalábé kockára vágva
- 1 pohár tejföl
- 1 csokor friss kapor apróra vágva
- 1 szál petrezselyemgyökér felkarikázva
- Só, bors ízlés szerint
- 3 ek liszt
- Fél fej zellergumó kockára vágva
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 csokor friss oregánó apróra vágva
- só
- 3 ek parmezán sajt reszelve
- 2 ág friss rozmaring levelei apróra vágva
- A recept elkészítését videón is megtekintheti!
A rozmaringos pizzalepényhez:
Elkészítés
-
Lépés 1
A leveshez az olívaolajat forrósítsuk fel egy fazékban, tegyük bele a finomra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, pároljuk üvegesre.
-
Lépés 2
Adjuk hozzá a kis kockákra felvágott vaddisznóhúst, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval és fűszerezzük összevágott kaporlevéllel.
-
Lépés 3
Addig pároljuk, amíg a saját leve elfő, majd adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a felkockázott karalábét és zellergumót. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.
-
Lépés 4
Öntsük fel másfél liter vízzel, forraljuk jól össze, majd kevés hideg vízzel elkevert liszttel sűrítsük be, és keverjük hozzá a tejfölt is.
-
Lépés 5
A pizzelepényhez: A friss pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, majd vágjuk keskeny háromszögekre.
-
Lépés 6
Egy kis tálba csorgassunk olívaolajat, tegyük bele az összevágott rozmaringleveleket, majd kenjük meg vele a tésztát.
-
Lépés 7
Szórjuk meg parmezánsajttal, és forró sütőben 180 fokon kb. 10 - 15 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálaljuk a forró levest tálkákba, tetejére helyezzünk a pizzaháromszögekből. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Kaldeneker György receptjét!