Pizza fűszeres gorgonzolával
0 Bewertungen
- kb. 12 perc
- 230 °C
- 210 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 fej hagyma szeletelve
- 1 köteg póréhagyma karikára vágva
- 100 g füstölt szalonna csíkokra vágva
- 100 g gouda sajt reszelve
- 150 g krémtejszín
- 100 g gorgonzola morzsolva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 230°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát vágjuk szeletekre, a póréhagymát karikákra. A szalonnát csíkozzuk fel, a goudát reszeljük le.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A krémtejszínt kenjük a tésztára, a hagymát, szalonnát és a kétféle sajtot szórjuk rá.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 12 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 5
A kész pizzát vegyük ki a sütőből, csúsztassuk ki vágódeszkára és pizzavágóval szeleteljük fel. Forrón tálaljuk!
Tipp
Gorgonzola helyett már kéksajtot is használhatunk, Roquefortot vagy Stiltont is.