Tejszínes – káposztás pizza
- kb. 25 - 35 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 600 g savanyúkáposzta átmosva, kinyomkodva
- 200 g szalonna finomra kockázva
- 1 tk olaj
- 4 ek almalé
- 1/16 l leves
- 1 ek mustár
- 200 ml tejszín (édes)
- 1 köteg snidling aprítva
- 2 tojás
- 250 g tilsiter durvára reszelve
- Só, bors, pirospaprika, cukor, kömény és cayennei bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát forró olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a savanyúkáposztát, almalével és levessel öntsük fel, 5 percig lefedve pároljuk.
-
Lépés 3
Mustárral, sóval, borssal, pirospaprikával, kevés cukorral, köménnyel és cayennei borssal fűszerezzük.
-
Lépés 4
A tejszínt tojással verjük fel, és adjuk a kihűlt masszához.
-
Lépés 5
A pizzatésztát sütőpapíral együtt tekerjük ki tepsire, a tésztaszéleket hajtsuk be, hogy a massza ne folyhasson ki. A tésztát villával szurkáljuk meg, és egyenletesen helyezzük rá a masszát.
-
Lépés 6
Szórjuk meg sajttal.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 25 - 35 perc alatt süssük készre.
Ha nincsen tilsiter sajtunk otthon, más keménysajtot is használhatunk!