Almás – marcipános szeletek
- kb. 25 - 30 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8-10 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 4 db savanykás alma kimagozva, negyedelve
- 3 ek vaníliás pudingpor
- 400 ml almalé
- 4 ek mazsola
- 200 g marcipán apróra kockázva
- 1 db tojás
- 4 ek porcukor
- kb. 3 ek citromlé
- 2 ek mandulalevélke
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pudingport kb. 1/8 l almalével keverjük össze, a maradék almalét cukorral főzzük fel, a pudingporral jól keverjük össze, rövid ideig főzzük. Az almát és a mazsolát adjuk hozzá, és 1 - 2 percig pároljuk takarék lángon állandó keverés mellett.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a tésztaszéleket kicsit hajtsuk be.
-
Lépés 4
A marcipánt és a tojást keverjük krémesre, kenjük a tésztára, és erre rétegezze az almás-pudingos masszát.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranysárgára, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 6
A porcukrot keverjük ki citromlével, ezzel kenjük meg a tésztaszéleket, majd szórjuk meg mandulalevelekkel.
Próbáljuk ki a receptet alma helyett körtével is! A tetejére pedig fahéjas porcukrot is szórhatunk!