Diós és mákos fésű
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 350 g dió vagy mogyoró darálva
- 300 g mák darálva
- 100 g kristálycukor
- 2 dl tej
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 ek rum
- 1 felvert tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A dió- vagy máktöltelék hozzávalóit jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk kb. 8 x 13 cm-es téglalapokra.
-
Lépés 4
Minden tésztadarab közepére tegyünk tölteléket, és a tésztát hajtsuk össze. Varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 5
A sütemények tetejét éles késsel néhányszor srégen vágjuk be, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
A máktöltelékhez adjunk körte- vagy őszibarack vagy meggy befőtt darabkákat, még finomabb lesz!