Diós­ és mákos csiga

Diós- és mákos csiga

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10-10 csigához:

Diós csigához:

  • 200 g dió vagy mogyoró darálva
  • 100 g kristálycukor
  • 1/8 l tej
  • 1 tk fahéj őrölve
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 100 g mazsola

Mákos csigához:

  • 200 g mák darálva
  • 100 g kristálycukor
  • 1/8 l tej
  • 1 cs fahéj
  • 1 ek rum
  • 100 g mazsola
  • citromhéj reszelve
  • 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A dió- vagy máktöltelék hozzávalóit jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A Tante Fanny friss élesztős leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírból, helyezzük tepsire, a tölteléket kenjük a tésztára, tekerjük fel és vágjuk kb. 4 cm széles darabokra.

  4. Lépés 4

    Felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

Az elkészült csigák tetejére szórjunk fahéjas porcukrot!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!