Diós- és mákos csiga
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10-10 csigához:
Diós csigához:
- 200 g dió vagy mogyoró darálva
- 100 g kristálycukor
- 1/8 l tej
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 cs vaníliáscukor
- 100 g mazsola
Mákos csigához:
- 200 g mák darálva
- 100 g kristálycukor
- 1/8 l tej
- 1 cs fahéj
- 1 ek rum
- 100 g mazsola
- citromhéj reszelve
- 1 felvert tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A dió- vagy máktöltelék hozzávalóit jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A Tante Fanny friss élesztős leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírból, helyezzük tepsire, a tölteléket kenjük a tésztára, tekerjük fel és vágjuk kb. 4 cm széles darabokra.
-
Lépés 4
Felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Tipp
Az elkészült csigák tetejére szórjunk fahéjas porcukrot!