Fahéjas csiga
- 15 - 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8-10 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 70 g vaj vagy margarin
- 100 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 felvert tojás
- baracklekvár
A fondanthoz:
- 100 g porcukor
- Fél citrom leve
- 1-2 ek forró víz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, olvasztott vajjal, vagy margarinnal kenjük meg.
-
Lépés 3
A cukrot és a vaníliáscukrot keverjük össze fahéjjal, a tészta felületét szórjuk meg, majd a tésztát szorosan tekerjük fel, és vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre.
-
Lépés 4
A csigákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 5
Sütés előtt felvert tojással kenjük meg, és néhány percig pihentessük.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 7
Sütés után forró lekvárral kenjük meg, és fondanttal díszítsük.
Fondant helyett csokimázat is készíthetünk a csigák tetejére!