Gyümölcsös hajó
0 Bewertungen
- 15-20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10-12 hajóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1 tojás a kenéshez
- friss gyümölcsök ízlés szerint
A túrótöltelékhez:
- 500 g túró
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 tojássárgája
- tejföl ízlés szerint
- citromlé ízlés szerint
- mazsola ízlés szerint
- 2 ek kristálycukor
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki és helyezzük a tepsibe. A tésztát egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk fel. A töltelék összetevőit keverjük össze, majd helyezzük a négyzetek közepére. A szemközti sarkokat hajtsuk fel középre.
-
Lépés 3
A tésztát a felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.
-
Lépés 4
Miután kihűlt, friss gyümölcsökkel díszítsük.
Tipp
A legfinomabb erdei gyümölcsökkel vagy édes barackkal elkészítve!