Almás tallér morzsával
- kb. 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6-8 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 6-8 ek baracklekvár
- 2-3 db alma magház nélkül, hámozva, vékonyra szeletelve
- 2-3 ek citromlé
A morzsához:
- 50 g cukor
- 100 g liszt
- 70 g vaj
A mázhoz:
- 6-8 ek baracklekvár felmelegítve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A morzsához a vajat, lisztet és cukrot gyúrjuk össze. A masszát tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggassunk belőle.
-
Lépés 4
A tésztát kenjük meg lekvárral.
-
Lépés 5
Az almát szeletelés után locsoljuk meg citromlével, halmozzuk a tallérokra, és az összegyúrt masszából morzsoljunk az almaszeletekre.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük. Miután elkészült, kenjük meg forró lekvárral.
Alma helyett használhatunk más gyümölcsöt is, mint körte, vagy málna. Ha minden korongot más gyümölccsel díszítünk, színes, változatos desszerttel kínálhatjuk szeretteinket.