Gyümölcsös tortácska
0 Bewertungen
- 12 - 15 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 tortácskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g túró
- 30 g cukor
- 10 g kukoricakeményítő
- 5 g vaníliáscukor
- 1 csipet só
- 1 tojás sárgája
- Fél citrom leve
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 100 g friss eper vagy málna
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A túrót, tojás sárgáját, vaníliáscukrot, kukoricakeményítőt és citromlevet keverjük össze.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, egy kb. 9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle köröket. Tojással kenjük meg, középen kicsit szurkáljuk meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 - 15 percig süssük, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 5
A vaníliás krémet halmozzuk a kihűlt tortácskákra és gyümölccsel díszítsük.
Tipp
A körök széleit villával formázzuk fodrosra!