Hamburgi zsemle
0 Bewertungen
- kb. 20 - 25 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 1 db narancs leve
- 1 db narancs héja reszelve
- kristálycukor
- 3 tk fahéj őrölve
- 1 felvert tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A narancs héját reszeljük le, a levét préseljük ki.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, narancslével kenjük meg. Szórjuk meg kristálycukorral, majd fahéjjal és vaníliáscukorral összekevert narancshéjjal.
-
Lépés 4
A tésztát szorosan tekerjük fel, majd vágjuk kb. 4 cm széles darabokra. A szeleteket kanál nyelével nyomjuk össze - a vágott felülettel párhuzamosan - így a kis tésztatekercsek széle szép magasra feljön majd.
-
Lépés 5
Felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Ez egy hamburgi specialitás, ami biztosan Önnek is ízleni fog!