Mézes – mandulás szívek
- kb. 10 - 12 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávaló 8 szívhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 5 dkg Kókuszreszelék
- 5 dkg mandula finomra darálva
- 1 tojás
- 1 ek méz
- Kevés víz a kenéshez
- A sütemény elkészítésének fázisfotóihoz ide kattintva nézhetjük meg.
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A kókuszreszeléket és a darált mandulát keverjük ki a tojással és a mézzel.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk nyolc egyforma méretű téglalapra.
-
Lépés 4
A lapokat kenjük meg vékonyan a töltelékkel, majd mindegyiket tekerjük fel szorosan egy hengerré.
-
Lépés 5
A tészta hengereket óvatosan nyújtsuk meg kb. 20 cm hosszúra, majd hajtsuk félbe a hengereket, úgy, hogy a tészta illesztése ne látszódjon, azaz a hajtás belülre essen.
-
Lépés 6
Az egymás mellé kerülő két tésztavéget formázzuk csúcsosra, a másik végét pedig kb. 4 cm mélyen vágjuk át hosszában.
-
Lépés 7
A kettévágott tésztákat hajtsuk szív alakúra. A feltekert részeket úgy hajtsuk ki, hogy a belső részek felfelé nézzenek.
-
Lépés 8
A süteményeket kenjük át kevés vízzel, majd előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük aranybarnára.
A tekerések közé nyomkodhatunk mazsolát vagy aszalt vörös áfonyát, ettől még szebb és finomabb lesz a sütemény.
Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét.