Medvetalp
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g dió vagy mogyoró darálva
- 1 tk fahéj őrölve
- 70 g kristálycukor
- 1/8 l tej
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelék összes összetevőjét jól keverjük össze. A tésztát tekerjük ki, helyezzük tepsire és kb 8 x 8-as négyzetekre vágjuk fel.
-
Lépés 3
Minden négyzet felére tegyünk tölteléket, szórjuk meg fahéjjal. A tészta másik felét hajtsuk rá és a szélét jól nyomkodjuk össze.
-
Lépés 4
A tésztákat hosszabbik oldalon majdnem a feléig vagdossuk be (3-szor), és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A tésztát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és hajtsuk ívesre.
-
Lépés 6
A medvetalpakat néhány percig pihentessük, majd előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 - 25 percig süssük.
Tipp
A felét készítsük el diós, a másik felét mogyorós töltelékkel!