Nugátkifli karamellás mandulával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a nugátot vágjuk fel kis kockákra.

  3. Lépés 3

    A mandulás karamellhez a kristálycukrot teflonserpenyőben olvasszuk meg, adjuk hozzá a szeletelt mandulát, keverjük össze, adjuk hozzá a vajat, a masszát jól keverjük ki, öntsük zsírpapírra és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A mandulás masszát sodrófával könnyedén nyomjuk le.

  5. Lépés 5

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk háromszögekre.

  6. Lépés 6

    A háromszög alapjára tegyünk a nugátból és a mandulás morzsából, majd a tésztát tekerjük fel, és formázzunk belőle kifliket.

  7. Lépés 7

    A kifliket felvert tojással kenjük meg.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára, majd hagyjuk kihűlni.

Tipp

Nugát helyett próbáljuk ki a receptet étcsokoládéval vagy fehércsokoládéval is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!