Szilvás koppenhágai

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
  • 250 g túró
  • 30 g cukor
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 5 g vaníliáscukor
  • Fél citrom level
  • 1 csipet
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tojás a kenéshez
  • 200 g szilva kimagozva és felezve
  • 2 ek Pisztácia darabolva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot, kukoricakeményítőt és citromlevet jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, majd vágjuk egyforma négyzetekre.

  4. Lépés 4

    A túrós masszát tegyük a négyzetek közepére, majd erre halmozzuk a szilvát. A tésztaszéleket kicsit hajtsuk fel.

  5. Lépés 5

    A tésztát felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Szilva helyett használhatunk ringlót is, vagy aszalt szilvát előre beáztatva, hogy puha legyen.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!