Túrós gyümölcsös táska
- kb. 15 - 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g túró
- 30 g cukor
- 10 g kukoricakeményítő
- 5 g vaníliáscukor
- 1 csipet só
- 1 tojás sárgája
- Fél citrom leve
- 1 tojás a kenéshez
- 100 g leszemezett gyümölcs
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot, keményítőt és citromlevet jól keverjük össze.
-
Lépés 3
Az élesztős leveles tésztát egyenesen a hűtőszekrényből használjuk fel, és a tepsibe tekerjük ki, majd vágjuk 11 x 11 cm nagyságú négyzetekre. A széleket kenjük meg a felvert tojással, és a közepére rakjunk egy kanál tölteléket.
-
Lépés 4
A négy sarkát hajtsuk a töltelékre, és a maradék tésztaszélből vágott kis négyzeteket ragasszuk a tetejére, majd kenjük meg tojással.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 percig süssük.
-
Lépés 6
Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral, és leszemezett gyümölccsel tálaljuk.
Készítsünk különböző gyümölcsös táskákat, eprese, málnásat, meggyes, barackosat! Egy kis extra tejszínhabbal a tetején még finomabb lesz!