Őszibarack torta
- 25 - 30 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1 pohár tejföl
- 100 g mascarpone
- 150 g baracklekvár
- 125 ml tejszín
- 250 g őszibarack (konzerv)
- 50 g mandula darálva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjunk ki belőle egy kb. 22 cm átmérőjű kört.
-
Lépés 3
A fennmaradó tésztából formázzunk spirál alakot, fektessük a kör szélére és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen 170 °C–on kb. 25-30 percig süssük, majd hűtsük le.
-
Lépés 5
A tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a lekvár felét és a mascarponét. Adjuk hozzá a felvert tejszínt.
-
Lépés 6
A krémet kenjük a tortára és fektessük rá az őszibarack szeleteket. A maradék lekvárt melegítsük fel, keverjük simára, ezt kenjük a barackokra, majd mandulával szórjuk meg.
-
Lépés 7
Tálalás előtt hűtsük ki.
Barack helyett próbáljuk ki a recept epres vagy málnás változatát is!