Sült spárga leveles tésztában
- 12-15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 100 g fehér spárga hámozva
- Só, cukor
- 1 csokor medvehagyma
- 125 g tejföl
- 50 g friss sajt
- 10 g kukoricakeményítő
- 2 ek zsemlemorzsa
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
- 250 g karalábé felkockázva
- 250 g spárga apróra vágva
- 100 g koktélparadicsom felezve
- 100 g tejföl
- 125 g joghurt
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 3 ek friss zöldfűszer aprítva
- Só, bors, cukor ízlés szerint
A salátához:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát forrásban lévő, sós és cukrozott vízben 8 percig főzzük.
-
Lépés 3
A medvehagymát rövid ideig blansírozzuk, tegyük hűvös helyre, majd jól nyomkodjuk ki a levét.
-
Lépés 4
A tejfölt keverjük simára, a medvehagymát, friss sajtot, kukoricakeményítőt, zsemlemorzsát és a fűszereket (esetleg fokhagymát) jól mixeljük össze.
-
Lépés 5
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk 4 egyforma csíkra, kenjük meg a medvehagymás masszával, tegyük rá a spárgát és tekerjük össze úgy, hogy a spárga végei szabadon maradjanak. Fektessük sütőpapírral együtt a tepsire.
-
Lépés 6
Tojással kenjük meg, a spárgavégeket alufóliával fedjük le és kb. 15-20 perc alatt süssük aranysárgára.
A medvehagymának kora tavasszal van a szezonja, ekkor tudjuk frissen megvásárolni a piacon vagy élelmiszer üzletekben. De a medvehagyma helyett használhatunk spenótleveleket is egy kevés fokhagymával!