Tökös tortácska
0 Bewertungen
- kb. 10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 tortácskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 kis fej hagyma vagy újhagyma aprítva
- 1,2 kg tök felkockázva
- 6 ek krémtejszín
- vaj a formák kenéséhez és a tök párolásához
- Só, bors ízlés szerint
- Édes chiliszósz ízlés szerint
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát kevés vajon futtassuk meg, a felkockázott tököt adjuk hozzá, kb 10-15 percig pároljuk, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk és borsozzuk.
-
Lépés 3
6 tortaformácskát jól vajazzunk ki, béleljük ki leveles tésztával, a tésztát villával szurkáljuk meg, és kb. 10 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 4
A leveles tészta tortákat hagyjuk kihűlni, vegyük ki a formából és a tökös töltelékkel töltsük meg.
-
Lépés 5
Ízlés szerint chiliszósszal még fűszerezzük és salátalevéllel tálaljuk.
Tipp
Elkészíthetjük csípős chiliszósszal is a tortácskákat, ha pikánsabban szeretnénk!