Csokoládés – cseresznyés rombusz
0 Bewertungen
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6-8 db rombuszhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
- 1 tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 6-8 db kandírozott cseresznye
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát vegyük ki a csomagolásból, kb. 3 - 4 mm vastagságúra nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle rombusz alakú formákat.
-
Lépés 3
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük készre, majd rögtön vegyük le a tepsiről.
-
Lépés 4
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd apránként adjuk hozzá a porcukrot.
-
Lépés 5
Az így elkészült mázat töltsük habzsákba (vagy zacskóba, a sarkán vágjon kis nyílást).
-
Lépés 6
A kihűlt rombuszokat díszítse, a közepére tegyen egy - egy kandírozott cseresznyét.
Tipp
Ha nincs habzsákunk, használjunk egy műanyag zacskót, aminek a sarkán vágjuk egy kis nyílást!