Csokoládés linzer variáció
0 Bewertungen
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
- fehércsokoládé olvasztva
- Kevés vaj
- Szórógyöngyök
- 1 tojás sárgája
- 1 ek tejszín
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát csomagoljuk ki, röviden gyúrjuk át és lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra sodorjuk ki, majd szaggassunk belőle karácsonyfákat és csillagokat.
-
Lépés 3
A csillagokat sütés előtt kenjük be tejszínnel kikevert tojás sárgával, majd szórjuk meg gyöngyökkel. Előmelegített sütőben kb. 6-8 percig süssük.
-
Lépés 4
Sütés után olyan lesz a tejszínes réteg, mintha még egy vékony tésztaréteg keletkezett volna a süteményen.
-
Lépés 5
A karácsonyfákat vajjal olvasztott fehér csokoládéba mártsuk bele.
Tipp
Köszönjük Hadarik Rita receptjét!