Huszárfánkok
0 Bewertungen
- 8-10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 golyóhoz:
- 1 cs Tante Fanny friss tönkölybúzából készült linzertészta 400g
- 3-4 ek ribizlilekvár
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát vágjuk fel csíkokra és formázzunk belőlük 2 cm átmérőjű golyókat.
-
Lépés 3
Fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy teáskanál segítségével nyomjunk bele kis krátereket. Előmelegített sütőben középső sínen 180°C-on kb. 8-10 percig süssük.
-
Lépés 4
A huszárfánkokat hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg sárgabaracklekvárral.
Tipp
Sütés után a kifliket és a fánkokat rögtön szedjük le a tepsiről, mert hozzáragad.