Linzergombok
0 Bewertungen
- kb 6 -10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 golyóhoz:
- 1 cs Tante Fanny friss tönkölybúzából készült linzertészta 400g
- 1 tojás a kenéshez
- 20 db mandula
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát gyúrjuk át és vágjuk csíkokra.
-
Lépés 3
A kis darabkákból formázzunk kis golyókat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, felvert tojással kenjük meg és mindegyikre tegyünk 1 szem mandulát.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen 180°C-on kb 6-10 percig süssük.
Tipp
Nem csak mandulával, akár egy fél dióval vagy pisztáciával is díszíthetjük a sütemények tetejét vegyesen!