Linzertortácskák vaníliakrémmel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 10 tortácskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát nyújtsuk ki 2 mm vastagságúra, szaggassuk kis tortaformáknak megfelelő méretűre, helyezzük a tésztát a formába, előmelegített sütőben középső sínen 180 fokon kb. 6 - 8 percig süssük, majd hagyjuk hűlni és vegyük ki a formából.

  3. Lépés 3

    A tejet, vaníliáscukrot és a kristálycukrot főzzük fel.

  4. Lépés 4

    A vaníliás pudingport kevés tejjel keverjük össze, öntsük a cukorral felfőzött tejhez, és forraljuk össze.

  5. Lépés 5

    A zselatint hideg vízben oldjuk fel, keverjük a krémhez. Mialatt kihűl, időnként keverjük meg, majd a habbá vert tejszínt is forgassuk bele.

  6. Lépés 6

    Keverjük hozzá a gyümölcsöt, és a kész krémet töltsük a kisütött formákba, majd 2 órára tegyük hűtőszekrénybe!

Tipp

Próbáljuk ki a tortácskákat különböző gyümölcsökkel, például őszibarackkal vagy kimagozott meggyel is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!