Vasutas szelet tönkölyös linzertésztából
- 5-10 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 16 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölybúzából készült linzertészta 400g
- 400 g marcipánmassza
- 75 g porcukor
- 1 tojás
- 2-3 ek tej
- 300 g ribizlilekvár
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát 4 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Vágjuk 4 cm széles csíkokra, majd fektessük vajazott, lisztezett tepsire, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben 170˚ C-on kb. 5 perc alatt süssük világosra.
-
Lépés 4
A porcukorot az összemorzsolt marcipánnal keverjük össze, adjuk hozzá a tojást és a tejet, és addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk.
-
Lépés 5
A marcipánmasszát vigyük fel a tésztacsíkok mindkét oldalára, és 170˚ C-on kb. 10 - 12 perc alatt süssük világosra.
-
Lépés 6
Amíg az alap még forró, a ribizlilekvárt vigyük fel a marcipánmassza (sínek) közé és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 7
Teljesen hagyjuk kihűlni és száradni, majd 2 cm széles darabokra vágva tálaljuk.
Ribizlilekvár helyett használhatunk sárgabaracklekvárt is, ami kicsit savanykásabb, hogy jól ellensúlyozza a sütemény édességét!