Dióhabos – vaníliás háromszögek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 + 5 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 20 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát nyújtsuk ki kb. 5 - 6 mm vastagságúra.

  3. Lépés 3

    A tésztaszéleket körben vágjuk le egyenesre, hogy téglalapot kapjunk, majd a tésztát vágjuk 3 - 4 cm széles csíkokra. A csíkokat osszuk fel kis háromszögekre.

  4. Lépés 4

    A kis háromszögeket előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük világosra.

  5. Lépés 5

    A tojásfehérjéket verjük a cukorral kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a darált diót.

  6. Lépés 6

    A kisült háromszögeket kenjük meg vékonyan lekvárral, simítsuk rá a dióhabot, majd tegyük vissza a sütőbe 4 - 5 percre.

  7. Lépés 7

    A kész aprósüteményeket csokoládéval húzzuk át.

Tipp

A háromszögeket elkészíthetjük szendvicsként is: a habból nyomjunk sütőpapírra akkora háromszögeket, mint a kekszek, majd süssük ki őket. 2 – 2 linzert kenjünk meg lekvárral, és tegyünk közéjük egy – egy dióhabos háromszöget, ez lesz a “szendvicsforma”.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!