Karácsonyi croissant
- 15 - 17 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 db kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss croissant tészta 360g
- 12 db joghurtos szaloncukor
- 1 tojás fehérje
- 1-2 ek színes szórócukorkák
- Kevés vaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a perforált helyeken vágjuk át egy késsel.
-
Lépés 3
A háromszögek szélesebb végénél helyezzünk el a tésztára két-két szem szaloncukrot.
-
Lépés 4
A széleit felvert tojással kenjük meg, és tekerjük fel a tésztát kifli alakúra. Helyezzük a kifliket sütőpapírral együtt a tepsibe, a felszínét kenjük meg tojással, majd szórjuk meg színes cukorgyöngyökkel.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen 170 fokon kb. 15-17 perc alatt süssük aranysárgára.
Többféle szaloncukoról készíthetjük, azonban a sütés miatt a zseléset nem annyira ajánljuk, de marcipános szaloncukorral is nagyon finom!
Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét!