Hópelyhek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 6 - 8 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 16 - 20 hópehelyhez:

A krémhez:

  • 140 g főzőcsokoládé finomra aprítva
  • 4 ek habtejszín
  • 2 tk rum
  • 1 ek Kókuszreszelék

A díszítéshez:

  • 100 g barack- vagy ribizlilekvár
  • 100 g Kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémhez a habtejszínt, csokoládét, rumot és kókuszreszeléket keverjük össze, gőz fölött olvasszuk és keverjük simára. A krémet vegyük le a gőzről és hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és szaggassunk csillagokat (kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval). A tésztamaradékot gyúrjuk össze, lisztezett felületen újra nyújtsuk ki.

  4. Lépés 4

    A csillagokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra.

  5. Lépés 5

    A kihűlt csillagokat a csokoládékrémmel illesszük egymáshoz kettesével, a felületét kenjük meg lekvárral és szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Tipp

Használjunk a főzőcsokoládéból minél magasabb kakaótartalommal rendelkezőt, hogy még finomabb legyen!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!