Hópelyhek
- kb. 6 - 8 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 16 - 20 hópehelyhez:
A krémhez:
- 140 g főzőcsokoládé finomra aprítva
- 4 ek habtejszín
- 2 tk rum
- 1 ek Kókuszreszelék
A díszítéshez:
- 100 g barack- vagy ribizlilekvár
- 100 g Kókuszreszelék
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémhez a habtejszínt, csokoládét, rumot és kókuszreszeléket keverjük össze, gőz fölött olvasszuk és keverjük simára. A krémet vegyük le a gőzről és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és szaggassunk csillagokat (kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval). A tésztamaradékot gyúrjuk össze, lisztezett felületen újra nyújtsuk ki.
-
Lépés 4
A csillagokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra.
-
Lépés 5
A kihűlt csillagokat a csokoládékrémmel illesszük egymáshoz kettesével, a felületét kenjük meg lekvárral és szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Használjunk a főzőcsokoládéból minél magasabb kakaótartalommal rendelkezőt, hogy még finomabb legyen!