Pisztáciás linzerkekszek
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók kb. 10 kekszhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 100 g vaj
- 75 g porcukor
- 50 g mandula aprítva
- 30 g Pisztácia aprítva
- 1 ek rum
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez: a puha vajat porcukorral keverjük habosra. Keverjük hozzá a mandulát, pisztáciát és rumot, majd a krémet tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 3
A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.
-
Lépés 4
Szaggassunk kívánt formájú kekszeket, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 5
180˚ C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra. A kész kekszeket sütés után rögtön vegyük le a tepsiről.
-
Lépés 6
A kekszeket kettesével ragasszuk össze.
-
Lépés 7
A maradék töltelékből tegyünk kis cseppeket a kekszek tetejére, és díszítsük pisztáciával.
-
Lépés 8
A pisztáciás kekszeket hűvös helyen tároljuk.
Ha a díszítés előtt elfogyna a töltelékünk, használhatunk lekvárt is a kekszek tetejére, amivel rögzítjük a pisztácia darabokat.