Velencei süti linzertésztából
0 Bewertungen
- kb. 6 - 8 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8 kekszhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 2-3 ek ribizlilekvár
- porcukor
- Cukormáz a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 4, 5 és 6 cm átmérőjű csillag alakú kiszúróval szaggassuk ki. A tésztamaradékot gyúrjuk össze, és újból nyújtsuk ki.
-
Lépés 3
A csillagokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kb. 6 - 8 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 4
A csillagokat hármasával ragasszuk össze melegített lekvárral, úgy, hogy a legnagyobb csillag van alul, és arra teszi a két kisebbet. Díszítsük cukormázzal és szórjuk meg kevés porcukorral.
Tipp
Ribizlilekvár helyett használhatunk más lekvárt is, baracklekvárral is nagyon finom.