Mézes dominó kockák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 6 - 7 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12-16 kockához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mézeskalács tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra.

  3. Lépés 3

    A téglalap alakúra kinyújtott tésztát éles késsel vágjuk félbe, majd a mézes lapokat helyezzük sütőpapírral együtt sütőlapra.

  4. Lépés 4

    A tésztát kenjük meg pici vízzel, majd előmelegített sütőben 6 - 7 perc alatt süssük készre.

  5. Lépés 5

    Mialatt a tészta sül, a marcipánt nyújtsuk ki fele akkorára, mint a mézes tészta.

  6. Lépés 6

    Amikor a mézes kisült, vegyük ki a sütőből, majd távolítsuk el a sütőpapírt. A tészta alsó oldalát kenjük meg vékonyan lekvárral.

  7. Lépés 7

    Az egyik felére helyezzük a kinyújtott marcipánt, majd tegyük rá a másik, lekvárral megkent lapot is.

  8. Lépés 8

    A töltött lapokat még langyosan szeleteljük, először csíkokra, majd a csíkokat kisebb kockákra. Mindegyik kockába tűzzön egy fogpiszkálót.

  9. Lépés 9

    Az étcsokoládét gőz felett olvasszuk fel az olajjal, ebbe mártsa a kockákat, majd tegyük sütőpapírra, és a fogpiszkálót rögtön távolítsuk el. A süteményeket tegyük hűvös helyre, hogy a bevonó megszilárduljon.

  10. Lépés 10

    A fehér csokoládét olvasszuk fel 1 ek. olajjal, tegyük habzsákba, és ezzel díszítsük a dominókat.

Tipp

A süteményeket díszíthetjük különböző karácsonyi motívumokkal is.

Köszönjük Hadarik Rita újabb kreatív receptjét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!